СБУ викрила трьох колаборантів на Харківщині та Херсонщині

Читать на русском
Колишня чиновниця, колишній інструктор автошколи та місцева пенсіонерка добровільно запропонували свої послуги російським терористам
Фото з місця подійСлужба безпеки України

Служба безпеки України під час стабілізаційних заходів викрила трьох колаборантів на території Харківської та Херсонської областей. Однією з них виявилася ексчиновниця, двоє інших – місцева мешканка та інструктор автошколи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 29 березня.

Зокрема, колишня чиновниця ліцензійно-дозвільного відділу Куп'янської міської ради в Харківській області добровільно запропонувала російським терористам свої послуги.

Співпрацював з «Вагнером»: СБУ затримала російського агента в ЖитомиріЗатриманий агент, що працював на терористів Пригожина – колишній український офіцер, який демобілізувався ще в 1990-х роках

«Після тимчасового захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації. З перепризначенням на посади колаборантка почала дотримуватися вказівок Кремля щодо перебудови роботи місцевого українського бізнесу на користь росії» – йдеться в повідомленні.

Після того, як Куп'янськ був звільнений, колаборантка спробувала сховатися у матері в Харкові, але була викрита.

Ще одна фігурантка – 65-річна мешканка Вовчанська, яка дала згоду окупантам очолити місцевий «відділ пенсійного фонду». На цій посаді вона передавала російським терористам дані місцевих жителів, які перебувають у скрутному матеріальному становищі – щоб полегшити плани терористів з вербування ФСБ і примусової паспортизації. Також вона відповідала за формування штату «псевдоустанови».

Херсонський колаборант раніше був інструктором автошколи. Після захоплення терористами обласного центру він вступив до лав окупаційного «Головного управління МВС Херсонської області», де отримав посаду «спеціаліста відділу реєстрації транспортних засобів». Після того, як місто звільнили, змінив три адреси проживання, намагаючись уникнути покарання, проте співробітники СБУ все одно наздогнали його.

Зараз всім трьом поплічникам російських терористів оголосили про підозру в колабораційній діяльності (ст.111-1 КК України).

Нагадаємо, 27 березня СБУ повідомила, що в Харківській і Донецькій областях нейтралізовано агентурну мережу російської ФСБ, до якої входило вісім місцевих жителів. Зокрема, вони готували ракетні удари по об'єктах «Укрзалізниці» та підбирали кадри в окупаційні адміністрації.

24 березня СБУ затримала двох агентів російських терористів. Одним з них виявився інженер-конструктор запорізького заводу «Мотор Січ». Обох викрили кіберфахівці держбезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: