Співпрацював з «Вагнером»: СБУ затримала російського агента в Житомирі

Читать на русском
Затриманий агент, що працював на терористів Пригожина – колишній український офіцер, який демобілізувався ще в 1990-х роках
Фото з місця подійTelegram

Служба безпеки України затримала в Житомирі чергового російського агента. Ним виявився колишній український військовий, заступник командира однієї з військових частин, який покинув військову службу ще в 1990-х роках.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що ще в липні 2022 року колишній військовий був завербований розвідувальним підрозділом терористичної організації «ПВК Вагнер» через заборонену соціальну мережу. Куратори передавали агенту завдання, які він виконував – зокрема, збирав дані щодо переміщення підрозділів Збройних сил України в регіоні, а також передавав персональні дані чинного командного складу українських військ.

У Польщі викрили шпигунів, які діяли на користь Росії – подробиці від МВСУ Польщі затримали дев'ятьох іноземців за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами. Вони могли готувати диверсії, спрямовані на зрив постачання зброї до України.

Також він передав росіянам координати вуличних систем відеоспостереження в Житомирі – причому не всіх підряд, а тих, які розташовані біля будівель правоохоронних органів і органів влади.

Дані, отримані від зрадника, росіяни планували використовувати для диверсій. Передача даних здійснювалася через канали електронного зв'язку у вигляді фотографій карт з відмітками. Зрадник був затриманий контррозвідниками, коли планував втечу за кордон.

Нагадаємо, що за рік з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну правоохоронці затримали понад 600 шпигунів та російських диверсантів.

Зокрема, у лютому 2023 року Служба безпеки України викрила співробітника «Укрзалізниці», який працював на російську ФСБ і коригував ракетні удари по Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: