СБУ затримала російських агентів, які готували ракетні удари по об'єктах «Укрзалізниці»

Читать на русском
Агенти російської ФСБ збирали дані про місця базування та переміщення Сил оборони, стежили за маршрутами пересування військових ешелонів, передавали координати стратегічно важливих мостів.
Фото: СБУ

У Харківській та Донецькій областях нейтралізовано агентурну мережу російської ФСБ, до якої входили вісім місцевих жителів. Зокрема, вони готували ракетні удари по об'єктах «Укрзалізниці» та підбирали кадри до окупаційних адміністрацій.

Про це повідомляє СБУ.

Один із агентів використовував для прикриття статус помічника чинного народного депутата України та журналіста.

«Зловмисники збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіонів. У «зоні особливої уваги» ворога були маршрути руху військових ешелонів і розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ. Також агенти розвідували локації складів з боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах сходу України та на Дніпропетровщині. Крім того, вони передавали окупантам координати стратегічно важливих мостів», – розповіли у Службі безпеки.

Зловмисники також фіксували результати російських ракетних ударів по Краматорську, Дружківці, Костянтинівці та населених пунктах Харківської області.

А під час окупації Ізюма та Балаклії фігуранти підбирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.

За даними СБУ, агентурну мережу було сформовано двома кадровими співробітниками ФСБ до початку повномасштабного вторгнення. До її складу увійшов агент, раніше завербований почесним консулом росії у Харкові.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманих про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманих заарештували.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ викрила співробітника «Укрзалізниці», який працював на російську ФСБ та коригував ракетні удари по Києву.

Минулого тижня стало відомо про затримання двох російських агентів, серед них інженер-конструктор запорізького заводу «Мотор Січ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: