СБУ затримала двох агентів ФСБ рф: серед них інженер «Мотор Січі»

Читать на русском
Інформація була потрібна російським терористам для планування чергових терористичних актів на території України за допомогою ракет і диверсійних груп
Фото з місця подійСлужба безпеки України

Служба безпеки України затримала двох агентів російських терористів. Одним з них виявився інженер-конструктор запорізького заводу «Мотор Січ». Обох викрили кіберфахівці держбезпеки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що обидва агенти – у Київській та Запорізькій областях – були завербовані на початку лютого 2023 року кадровим співробітником ФСБ росії по Алтайському краю. Їх завербували через канал в месенджері, де обидва часто залишали прокремлівські коментарі.

«За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об'єктів та правоохоронних органів. СБУ поетапно задокументувала їх злочинні дії» – наголошується в повідомленні.

Запорізький агент, інженер-конструктор «Мотор Січ», займався збором інформації щодо ЗСУ на території обласного центру. Зрадник був затриманий під час виконання ним розвідувального завдання – коли фотографував будівлі військового госпіталю і прокуратури з прив'язкою до місцевості.

Другий зрадник був затриманий в передмісті Києва при спробі сфотографувати будівлю ДСНС.

Інформація була потрібна російським терористам для планування чергових терористичних актів на території України за допомогою ракет і диверсійних груп. При обшуках у фігурантів були виявлені мобільні телефони з доказами зрадницької діяльності, обом повідомлено про підозру згідно ч.2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, агенти росіян взяті під варту.

Нагадаємо, раніше СБУ припинила схему, в рамках якої унікальне українське підприємство, яке знаходиться в Одесі, співпрацювало з країною-агресором.

23 березня СБУ затримала в Житомирі чергового російського агента. Ним виявився колишній український військовий, заступник командира однієї з військових частин, який покинув військову службу ще в 1990-х роках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: