Для подолання тиранії потрібне єднання демократичного світу – звернення Володимира Зеленського

Читать на русском
Щоб перемогти у протистоянні з тиранією, потрібне більше єднання. Демократичний світ здатен його досягти, здатен перемогти. Про це заявиви президент Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у віртуальному Саміті за демократію, де говорив про позицію України та важливість єднання демократичних країн у боротьбі за свободу.

Про це він розповів у своєму вечірньому зверненні наприкінці 399-го дня повномасштабної війни.

«Узяв участь у глобальному Саміті за демократію на запрошення президента Байдена, це один із найбільш представницьких майданчиків для захисту нашого устрою – устрою вільних народів. Уже другий такий Саміт», – розповів президент.

Глава держави зазначив, що в України «не так і багато у світі настільки представницьких можливостей говорити саме про демократію, про захист свободи в усіх її аспектах».

Індекс демократії: рф показала найбільший регрес серед усіх країн і набуває рис диктатуриРосія втратила одразу 22 позиції у рейтингу демократії та рухається у бік диктатури. Оцінка України трохи знизилася через воєнний стан та обмеження прав і свобод.

Також він підкреслив переваги такої можливості для обʼєднання зусиль «для того, щоб віднайти більше енергії та більше перспектив для демократії».

«Позиція України, як і завжди, дуже конкретна, максимально практична. І майже в усіх промовах лідерів на Саміті були влучні слова підтримки нашої держави, наших людей. Я дякую за це кожному лідеру, кожному народу, який відчуває так само, як і ми, що цінності свободи варті найпотужнішого захисту», – підкреслив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Говорив сьогодні з Джорджею Мелоні, головою італійського уряду. Подякував їй за принциповість, за рішучість, за справжню європейську силу, яка відчувається в її словах та діях на захист свободи. Ми обговорили як двосторонні відносини, так і загальну ситуацію в нашому захисті від російської агресії. Я поінформував про ситуацію на полі бою, про наші потреби. Уже найближчими місяцями можемо бути активніші на передовій. І зробимо все, щоб підтримка наших кроків світом була максимально дієвою.

  • Бахмут. Сьогодні є за що подякувати нашим бійцям, які бʼються на Бахмутському напрямку. Бʼються стійко, результативно.

  • Готуємося вже й до заходів, які заплановані на другу половину цього тижня. Провів сьогодні відповідні наради. Україна не втратила ще жодного тижня за час повномасштабної війни – постійно додаємо сили нашій державі, міцності нашим силам оборони й безпеки, впевненості нашому руху до перемоги.

  • Плюс сьогодні ще й зроблений крок на зміцнення духовної незалежності нашої держави, на захист нашого суспільства від старих і цинічних московських маніпуляцій релігією.

«Україна – це територія найбільшої релігійної свободи у нашій частині Європи. Так – від 91-го року. Так буде завжди», – підсумував президент.

Раніше стало відомо, що Володимир Зеленський запросив Сі Цзіньпіна до України.

Також повідомлялося, що МЗС Польщі не виключає візиту Зеленського найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: