Прем'єрка Італії емоційно відреагувала на пропозицію депутатів зупинити підтримку України

Читать на русском
Прем'єр Італії Джорджа Мелоні різко відреагувала на пропозицію одного з депутатів парламенту припинити допомагати Україні. Вона пояснила, чому важливо й надалі здійснювати підтримку.

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні перейшла на крик під час виступу в Сенаті у середу, 22 березня. Таким способом їй довелося пояснювати депутатці партії «Рух 5 зірок» Елізі Скутеллі, чому не варто припиняти підтримувати Україну.

Свою позицію голова італійського уряду висловила під час засідання парламенту у відповідь на слова депутатки Елізи Скутеллі про те, що варто «зупинитись» надавати допомогу Україні.

Зупинити підтримку України – це визнати право путіна вторгатися на чужі території, зауважила Джорджія Мелоні.

«А може, пані депутатко, ви скажете це путіну? Я здивована, що ви говорите це нам. Чому? Це ж, напевно, є зрадою нашої позиції. Бо це означає, що ми схвалюємо вторгнення в Україну. Бо якщо ми зупинимося, то – називаймо речі своїми іменами – схвалюємо вторгнення в Україну!», – наголосила Мелоні.

Italian PM Giorgia Meloni responds to the pacifistsFratelli d'Italia

Вона підкреслила, що підтримувати Україну у війні з росією – не означає не працювати над мирним планом або над вирішенням конфлікту.

«Думаєте, комусь подобається війна? Ні! Але ситуація складніша, ніж каже пропаганда, коли йдеться про ідеальний мир», – сказала Мелоні.

Прем'єр додала, що для будь-яких переговорів України з росією необхідно, щоб країна-агресор припинила вогонь та вивела свої війська з окупованих територій.

«Чи ви вважаєте, що потрібно віддавати Москві території, які вона окупувала і на яких вона провела «референдум» про самовизначення? Чи ні? Ось те, що я хотіла би почути, якщо ми всерйоз говоримо про мир. Інакше ви робите пропаганду ціною суверенної нації, вільного народу і міжнародного права, і це безвідповідально», – резюмувала Мелоні.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За її словами, плутати слова «вторгнення» та «мир» – це лицемірно. Вона підкреслила, що влада Італії повинна не схвалювати війну проти України.

Нагадаємо, 21 лютого Джорджа Мелоні вперше відвідала Україну. За підсумками її зустрічі з Володимиром Зеленським між Україною та Італією підписано декларацію про зміцнення спільних зусиль для забезпечення подальшого прогресу на шляху впровадження стандартів ЄС і НАТО та інтеграції України до ЄС і НАТО.

Також, нагадаємо, Мелоні розповіла, що увійде до нового пакету допомоги Україні.

Раніше повідомлялося, що Італія готова передати Україні винищувачі, але є умова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: