У Зеленського розповіли, яким бачать Крим після деокупації

Читать на русском
За словами представника президента Таміли Ташевої, влада вже створила робочу групу для аналізу проблем, з якими зіткнувся Крим внаслідок окупації військами рф.
Фото: Facebook/Таміла Ташева

Постійний представник президента у Криму Таміла Ташева заявила, що уряд активно готується до деокупації Кримського півострова.

Про це вона розповіла у інтерв'ю польському порталу PAP.

За її словами, влада вже створила робочу групу для аналізу проблем, з якими зіткнувся Крим внаслідок окупації військами росії.

Ключові події в історії Криму з 1991 рокуУкраїнський Крим буде деокупований, російські загарбники будуть вигнані з української території. Основні віхи в історії українського Криму – на інфографіці

«Ми знаємо, що там нам знадобиться 50 тисяч чиновників. Це стосується всіх сфер життя: соціальних та економічних питань, судової системи, поліції. Потрібно вирішити питання з майном, нажитим росіянами під час окупації. Дев'ять років – це ще мільйон вироків, винесених окупаційними судами», — зазначила вона.

Ташева також розповіла, яким бачить Крим після реінтеграції в склад України.

«Я бачу вільний, економічно розвинений регіон, де поважають права корінних народів, з особливим статусом татарської нації. Область інтегрована до континентальної частини України, де здійснюватимуться ті ж самі реформи, які проводилися тут останні дев'ять років. Крим як частина Євросоюзу, тому що ми очікуємо на те, що Україна стане членом ЄС. І, звичайно, на півострові не буде місця для баз російського флоту», – зазначила представник президента.

Нагадаємо, російські військові почали готувати Крим до оборони. Так, на території Керченського півострова починають будувати загородження.

Раніше повідомлялося, щоб уберегтися від потенційної висадки українського десанту, росіяни викопали приблизно 200 км траншей уздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Водночас у РНБО анонсували нову стратегію деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: