УЄФА на заклик євродепутатів обговорить виключення Білорусі з асоціації

Читать на русском
В УЄФА на заклик євродепутатів заборонити членство команд із Білорусі, пообіцяли обговорити це питання на засіданні керівництва асоціації.
Укрінформ

В УЄФА на заклик євродепутатів заборонити членство команд із Білорусі, пообіцяли обговорити це питання на засіданні керівництва асоціації.

Про це повідомляє Sportschau.

Відомо, що понад 100 євродепутатів від різних партій зробили запит до УЄФА щодо виключення команд з рф та Білорусі з асоціації через загарбницьку війну проти України. Вони наголошували, що факт, що збірна Білорусі бере участь у Чемпіонаті Європи, пізніше буде використаний Лукашенком і його пропагандистською командою, щоб довести, що йому комфортно на міжнародному рівні

«УЄФА давно мав намір обговорити ситуацію в Білорусі на майбутньому засіданні нашого виконавчого комітету», – зазначив президент УЄФА Александер Чеферін.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Наступне засідання УЄФА має відбутися 4 квітня в Лісабоні.

«Виконком складається з однієї жінки та 19 чоловіків. Одним із них досі є президент російського футбольного союзу Олександр Дюков, який входить до складу керівників «Газпрому». Це може ускладнити прийняття рішення», – додають у повідомленні.

Зауважимо, що білоруським командам наразі дозволено грати за певних умов, зокрема домашні ігри можуть проходити лише на нейтральному полі та без уболівальників.

Раніше писали, що міністр молоді та спорту, президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт допустив участь російських та білоруських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі.

Федерації України з олімпійських видів спорту підписали листа до Міжнародного олімпійського комітету, в якому закликали не допустити росію та Білорусь до змагань у 2024 році. Окрім України, майже 40 країн виступили проти участі в Олімпіаді спортсменів із країн-агресорів – такої коаліції достатньо, щоб натиснути на МОК. Хтось підтримав позицію України – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: