Рахунок ліквідованих в Україні російських офіцерів йде на тисячі – ЗМІ

Читать на русском
При цьому реальні цифри втрат російського офіцерського корпусу можуть бути значно вище, ніж офіційно вважається
Ілюстративне фотоGetty Images

Російська армія в ході війни з Україною зазнала нищівних втрати в офіцерському складі; число ліквідованих офіцерів перевалило позначку у дві тисячі одиниць, а реальні втрати можуть бути ще вище.

Про це повідомляє російське опозиційне видання «Важливі історії».

Військовий аналітик Кирило Михайлов в коментарі виданню припустив, що реальні втрати серед російських офіцерів можуть бути у два-три рази вище, ніж ті, які змогли підтвердити через більш-менш відкриті джерела. Російська армія відчуває масштабний «офіцерський голод».

Росія визнала втрату корабля «Саратов», знищеного ЗСУ в Бердянську рік томуУ 2022 році ракетним ударом ЗСУ у Бердянську було знищено великий десантний корабель Саратов, підтвердив командир Кримської військово-морської бази ЧФ росії Фелікс Меньков.

Військовий експерт Павло Лузін заявив виданню, що якщо заповнювати вакансії молодшого та середнього командного складу порівняно нескладно, то ліквідований ЗСУ офіцер старшої ланки – практично завжди непоправна втрата.

«Де взяти інших людей на місце загиблого генерала, полковника, майора, підполковника? На їх місця підтягують лейтенантів і капітанів. Це дезорганізує армію в моменті» - пояснив він.

Більш того, експерт зазначив, що в результаті в російській армії з'явиться дуже багато молодих генералів і старших офіцерів, і закінчиться це не оновленням армії, а ще більшою деградацією.

«У нинішніх генералів за плечима хоча б навчання в радянських військових училищах, у них є системний світогляд. А нинішні офіцери випуску 2010-х років, яким для вступу до вищих військових училищ було достатньо мінімального балу з математики, російської мови та суспільствознавства, вже випробували на собі наслідки деградації системи військової освіти: суцільне пластикове победобесие і чиношанування» - резюмував він.

Російські окупанти за минулу добу втратили в Україні 570 одиниць особового складу, 7 танків, 15 артилерійських систем, 13 бойових броньованих машин, 2 РСЗВ, 19 безпілотників, 11 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. Загальні втрати рф - 171 730 одиниць особового складу.

Раніше в Росії зняли з посади командувача угрупованням військ «Восток» генерал-полковника Рустама Мурадова, якого називають відповідальним за «м'ясні штурми» російською армією українського міста Вугледар. У рф генерала охрестили через це «вугледарським м'ясником».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: