Росіяни продовжують наступ на п'яти напрямках, незважаючи на втрати – Генштаб

Читать на русском
Незважаючи на втрати, окупанти продовжують наступ. За інформацією Генштабу, у бік Донецької області було помічено рух поїзда з вагонами для перевезення ув'язнених.
Фото: Генштаб

Російські війська, незважаючи на значні втрати, продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

За добу, за даними Генштабу ЗСУ, там було відбито 102 атаки.

Також за минулу добу противник завдав 3 ракетних ударів, 8 авіаційних ударів і здійснив 49 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник зберігає військову присутність біля українського кордону, але формування наступальних угруповань не виявлено. Продовжуються роботи з інженерного обладнання позицій у прикордонних районах Бєлгородської області.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Дворічна, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Верхньокам’янське.

На Бахмутському напрямі окупанти не залишають спроб захопити Бахмут. Також ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка та Іванівське.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону дії.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 6 ударів – по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів.

За інформацією Генштабу, на тлі великих втрат росіяни використовують «альтернативні джерела поповнення живої сили»: «Так, минулого тижня, було відзначено рух у бік Донецької області потяга із плацкартними вагонами для перевезення в’язнів. Один з вагонів - із засудженими жінками».

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав терміни початку українського контрнаступу.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов висловився про рішення керівництва країни продовжити операцію із оборони Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: