У росії звільнили генерала, який убив всі свої війська об український Вугледар – ЗМІ

Читать на русском
Генерал рф Мурадов відомий тим, що керував штурмами Вугледара, жоден з яких успіху не досяг. Російські війська зазнали під містом величезних втрат без особливих успіхів
Рустам Мурадовzerkalo.az

У росії зняли з посади командувача угрупованням військ «Восток» генерал-полковника Рустама Мурадова, якого називають відповідальним за «м'ясні штурми» російською армією українського міста Вугледар. У рф генерала охрестили через це «вугледарським м'ясником».

Як повідомляє російська пропаганда, офіційної інформації про відставку генерала поки що немає.

Тритижневий бій у Вугледарі став найбільшою танковою битвою війни та болючою поразкою рф – NYTТритижневий бій під Вугледаром у лютому став найбільшою танковою битвою за час війни. Росія втратила там не менше 130 танків та бронетранспортерів.

Мурадов відомий тим, що керував штурмами Вугледара, жоден з яких успіху не досяг. Російські війська зазнали під містом величезних втрат без особливих успіхів; колони російської техніки намагалися прориватися через мінні поля, залишалися на них, а російські терористи, що вижили, успішно ліквідувалися воїнами ЗСУ. Через цю тактику 40-та бригада морської піхоти рф була повністю розбита, а вже бита 155-та бригада морської піхоти рф з-під Владивостока практично перестала існувати.

За свої «успіхи» генерала критикували з усіх боків – як російські пропагандисти-«воєнкори», так і власні колеги-генерали окупаційних військ. Втрати військ Мурадова були абсолютно не порівнянні з успіхами.

«Генерал Мурадов взагалі без обмежень людей і техніку спалює на Вугледарському напрямку, але вони не те, що просунутися не змогли, вони навіть в бої нормально не вступали: їх кожен раз палять на марші, або вони самі по мінних полях їдуть» – заявило одному з російських видань джерело, знайоме зі станом справ на вугледарському напрямку.

Цікаво, що Мурадов - «герой росії»; це звання присвоїли йому за «попередні заслуги». Мурадов – представник когорти «сирійців», російських офіцерів і генералів, що мають досвід війни в Сирії. Як і інші представники цієї групи військових, недооцінював силу ЗСУ, був наближений до міністра оборони рф Сергія Шойга. З 2020 року керував російськими «миротворцями» в Карабаху.

28 лютого 2022 року генерал потрапив під санкції ЄС та інших країн за причетність до воєнних злочинів на території України.

Нагадаємо, в боях під Вугледаром росія фактично втратила 155-ту бригаду морської піхоти з Владивостока. Вона розбита, включаючи командний склад.

Варто відзначити, що тритижневий бій в місті став найбільшим танковим боєм у війні України з росією та завершився болючим провалом для росіян.

Видання NYT раніше писало, що катастрофічний провал російських військ у Вугледарі знову порушив питання про військову тактику рф і відновив сумніви в її здатності вести великомасштабний наземний наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: