Польща цього тижня передасть ЗСУ нову партію Leopard 2 – Міноборони

Читать на русском
Польща має намір передати українській армії ще 10 танків Leopard 2 вже цього тижня, заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.
AFP/Getty Images

Польща має намір передати українській армії ще 10 танків Leopard 2 вже цього тижня. Це до вже переданих чотирьох одиниць.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Bloomberg у вівторок, 7 березня.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

«Цього тижня Польща поставить Україні ще 10 бойових танків Leopard 2A4 після того, як 24 лютого ми передали перші чотири одиниці», – сказав Блащак.

За його словами, Польща готова запустити сервісний центр, який займатиметься оновленням і обслуговуванням танків Leopard, що відправляються в Україну. Зокрема йдеться і про версію Leopard 1.

«Це проблема, з якою стикаються практично всі країни, які мають Leopard. Але її може вирішити насамперед німецька збройна промисловість...Я сподіваюся, що мій німецький колега Борис Пісторіус переконає промисловість країни поставити запчастини для старих танків Leopard, які Польща зобов'язалася постачати в Україну», – додав Блащак.

Нагадаємо, Польща першою передала Україні танки Leopard 2. ЗСУ отримали чотири танки на річницю вторгнення росії.

У матеріалі «Слово і діло» можна переглянути, які країни готові передати Україні танки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: