Німеччина хоче купити у Швейцарії списані танки Leopard 2: ЗМІ повідомили подробиці

Читать на русском
На секретному складі на сході Швейцарії знаходяться законсервовані і майже забуті 96 танків Leopard 2, знятих з озброєння швейцарської армії.
LiveJournal

Уряд Німеччини хоче, щоб Швейцарія продала німецькому виробнику Rheinmetall списані танки Leopard 2 з метою заміни танків, які постачаються західними країнами в Україну.

Про це повідомляє швейцарське видання Blick.

«Берлін хоче, щоб Швейцарія продала танки Leopard виробнику Rheinmetall. Машини, що вже не використовуються, мають замінити танки, що постачаються західними країнами в Україну. Угода можлива, але потребує рішення парламенту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у листі від 23 лютого міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і міністр економіки Роберт Габек поінформували членкиню Федеральної ради Швейцарії, очільницю оборонного відомства Віолу Амгерд про цей проєкт та попросили схвалити продаж танків.

Кому та скільки танків Leopard продала НімеччинаУ які країни та скільки танків Leopard 1 та Leopard 2 експортувала Німеччина – на інфографіці.

Згідно з даними видання, вони запевнили швейцарську колегу, що бойові танки зі Швейцарії не будуть передані Україні і будуть використані, щоб закрити «прогалини» в країнах ЄС і НАТО після передачі ними танків Україні.

Як йдеться у матеріалі, на секретному складі на сході Швейцарії знаходяться «законсервовані і майже забуті» 96 танків Leopard 2, знятих з озброєння швейцарської армії.

Водночас, в оборонному відомстві Швейцарії підтвердили відповідний запит з Берліна та повідомили про його опрацювання. За словами речника відомства Лоренца Фрішкнехта, передумовою угоди є офіційне рішення парламенту Швейцарії, що танки більше не перебувають на озброєнні швейцарської армії.

Згідно з прогнозом видання, політичні дебати щодо цієї угоди, ймовірно, будуть гарячими. Так, у січні та лютому парламентські комітети вже відхилили схожу ініціативу з передачі Німеччині 30 з 96 списаних танків Leopard.

Нагадаємо, що у Польщі озвучили терміни передачі нової партії Leopard 2.

Раніше ми повідомляли, що Швейцарія може зняти заборону на постачання озброєнь Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: