Стало відомо, коли Іспанія передасть Україні перші танки Leopard 2

Читать на русском
Наразі бойові машини проходять останні перевірки на військово-промисловому підприємстві поблизу Севільї.
Фото: twitter.com/Defensagob

Влада Іспанії планує оформити поставку першої партії танків Leopard 2 для України до кінця наступного тижня.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони країни від 23 березня.

Перша партія включатиме 6 танків Leopard 2A4. Наразі бойові машини проходять останні перевірки на військово-промисловому підприємстві поблизу Севільї.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес розповіла, що незабаром туди прибудуть для випробувань ще чотири танки Leopard 2A4, призначені для України. При цьому вона не стала називати терміни постачання другої партії машин.

Роблес також відзначила високий бойовий дух українських військових, які проходять в Іспанії навчання з управління цими типами танків.

Нагадаємо, перша група українських екіпажів уже пройшла чотиритижневу програму підготовки на танках Leopard 2A4 в Іспанії.

Нагадаємо, перші танки Leopard 2 вже прибули до України – їх поставила Польща. Найближчими тижнями ЗСУ мають отримати ще вісім танків Leopard 2 від Канади.

Раніше повідомлялося, що німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори щодо будівництва танкового заводу на території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: