Найближчими тижнями Канада передасть Україні вісім танків Leopard 2

Читать на русском
Канада надасть Україні 8 танків Leopard 2, чотири з яких вже прибули до Польщі разом з персоналом, який навчає українських солдат.
Anita Anand/Twitter

Найближчими тижнями Канада відправить в Україну вісім танків Leopard 2. Разом з ними Україна отримає боєприпаси для артилерії калібром 155 мм, а також ракети для систем протиповітряної оборони.

Про це говориться у заяві Міністерства національної оборони Канади.

Так, Канада пожертвує 8 тис боєприпасів калібру 155 мм, а також 12 ракет протиповітряної оборони із запасів канадських Збройних сил для підтримки тих систем ППО, які вже мають ЗСУ.

Продаж озброєння: які країни є найбільшими експортерами та імпортерамиЯкі країни є найбільшими експортерами озброєння у світі, кому його продають – на інфографіці.

Крім того, Україна отримає від Канади понад 1,8 тис тренувальних снарядів калібром 105 мм для танків Leopard 1 – їх Україна отримає від Німеччини, Данії і Нідерландів.

Також повідомляється, що Збройні сили Канади розпочали поставку двох додаткових основних бойових танків Leopard 2.

Усього Канада надасть Україні вісім танків Leopard 2. Чотири з них вже прибули до Польщі. Разом з машинами прибув персонал, який здійснюватиме інструктаж українців.

Усі танки Leopard 2 та інша військова допомога повинна прибути в Україну у найближчі тижні.

Раніше стало відомо, що Україна отримає від Канади вісім танків Leopard 2 замість чотирьох. Разом з ними надається ремонтно-евакуаційна машина та понад 5 тисяч 155 мм снарядів.

При цьому спочатку влада Канади ухвалила офіційне рішення про надання бійцям ЗСУ чотирьох танків Leopard 2 у рамках військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: