Challenger 2 вже в Україні: Резніков «обкатав» техніку, отриману від західних партнерів

Читать на русском

Окрім Challenger 2, український парк військової техніки поповнився новими екземплярами американських бронемашин Stryker та Cougar, а також німецьких БМП Marder.
Фото: Getty Images

Міністр оборони України Олексій Резніков показав військову техніку, яка надійшла до України останнім часом.

Відповідний пост був опублікований на Facebook-сторінці Міноборони увечері 27 березня.

Судячи з заяв глави відомства, перші британські танки Challenger 2 вже прибули до України. Резніков «обкатал» одну з бойових машин цього типу разом із командувачем Десантно-штурмових військ Максимом Миргородським.

Також український парк військової техніки поповнився новими екземплярами американських бронемашин Stryker та Cougar та німецьких БМП Marder.

«Ще рік тому ніхто б не міг подумати, що підтримка партнерів буде такою потужною. Що весь цивілізований світ перезавантажиться і врешті-решт чинитиме опір кривавому агресору, країні-терористу рф. За цей рік все змінилося. Україна змінила світ», – заявив Резніков.

Міністр додав, що нова техніка складе добру компанію своїм «побратимам» на полі бою, і незабаром переваги цієї техніки відчують на собі російські окупанти.

«До речі, після особистого «пілотування» Challenger'ом, як учасник трофі-рейдів можу сказати, що навіть водій Rolls Royce не буде в такому комфорті, як екіпаж цього твору бойового мистецтва на бездоріжжі», - резюмував Резніков.

Нагадаємо, спочатку планувалося, що Британія передасть Україні 14 танків Challenger 2, проте пізніше це число було збільшено вдвічі.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що до України прибули обіцяні Німеччиною танки Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: