Стало відомо, коли Данія планує надати Україні перші танки Leopard 1

Читать на русском
За широкої підтримки парламенту Данії уряд розпочав співпрацю з Німеччиною та Нідерландами, щоб передати Україні щонайменше 100 танків Leopard 1.
Leopard 1фото: dw.com

Данія розраховує, що перша партія танків Leopard 1 у рамках дансько-німецько-нідерландського проєкту з передачі техніки буде відправлена українцям протягом весни.

Про це заявив виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Як повідомляється, з відповідною заявою він виступив за результатами відвідування німецького підприємства Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), яка займається підготовкою танків Leopard 1 для України.

«Я дуже радий, що відвідав FFG. Я був там, щоб переконатися, що робота з підготовки танків Leopard 1 для України просувається, щоб ми могли якомога швидше їх запустити. Я пишаюся тим, що Данія у співпраці з іншими країнами підтримує українську боротьбу за свободу і ми сподіваємося, що зможемо доставити перші танки в Україну протягом весни», - заявив Поульсен.

Україна отримає німецькі Leopard 1 та Leopard 2: порівняння танківУкраїна отримає німецькі танки Leopard 1 та Leopard 2. На інфографіці – порівняння двох машин.

При цьому, у відомстві нагадали, що за широкої підтримки парламенту Данії уряд розпочав співпрацю з Німеччиною та Нідерландами, щоб передати Україні щонайменше 100 танків Leopard 1.

«Данія розпочала проєкт з модернізації великої кількості танків Leopard 1A5 спільно з Нідерландами та Німеччиною на початку лютого. Першим етапом проєкту є якнайшвидша поставка танків для двох батальйонів - що еквівалентно приблизно 80 танкам - у найкоротші терміни», - зазначено на сайті Міноборони Данії.

Також очікується, що перші танки будуть готові навесні і використовуватимуться для тренувань українських військових. Також в рамках проекту Україні буде запропоновано навчання та тренування з використання танків, а також запасні частини та комплект боєприпасів.

Нагадаємо, ще одна країна ЄС готова відправити танки Leopard 2 в Україну в березні.

Варто зазначити, що у першій хвилі допомоги від західних союзників Україна отримає 120-140 сучасних танків.

Які країни та скільки танків обіцяли відправити, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: