Союзники мають намір передати Україні щонайменше 150 танків Leopard – глава Пентагону

Читать на русском
За його словами, за останні три місяці члени Рамштайну виявили єдність у нарощуванні військової допомоги Україні. Зокрема, союзники домовилися про постачання танків, засобів ППО та іншого озброєння.

Союзники взяли на себе зобов'язання поставити Україні щонайменше 150 танків Leopard.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін на початку онлайн-засідання контактної групи з надання військової допомоги Україні (формат «Рамштайн»), його цитує пресслужба Пентагону.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

За його словами, за останні три місяці члени «Рамштайну» показали єдність у нарощуванні військової допомоги Україні. Зокрема, союзники домовилися про постачання танків, засобів ППО та іншого озброєння.

«Коаліція держав, які безоплатно поставляють Україні танки Leopard, продовжує зростати. Дев'ять країн вже зобов'язалися надати понад 150 танків Leopard. Крім того, відомо про постачання систем ППО від Франції, Італії, США, Нідерландів та Німеччини», – зазначив Остін.

Глава Пентагону додав, що зараз у союзників одне завдання – зосередитися на координації «довгострокової допомоги».

«Необхідно надати Україні всі можливості для майбутньої боротьби, включаючи запасні частини та комплекти технічного обслуговування, щоб підтримувати критично важливі можливості, які надають члени цієї Контактної групи», – резюмував Остін.

Нагадаємо, перші танки Leopard вже прибули до України – їх поставила Польща.

Нещодавно повідомлялося, що українські екіпажі завершили навчання на танках Leopard 2A4 в Іспанії. Сумарно іспанським фахівцям вдалося підготувати 55 воїнів ЗСУ – 40 членів екіпажу танка та 15 спеціалістів-механіків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: