Україна отримала перший транш із пакету фінансової допомоги від США на 2023 рік

Читать на русском
Грант буде спрямований на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення соціальних виплат, субсидій ЖКГ та зарплат працівникам державних структур.
Фото: Кабінет міністрів України

Україна отримала перший у цьому році транш фінансової допомоги від США у розмірі $1,25 млрд.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів за підсумками зустрічі членів Кабміну із міністром фінансів США Джанет Йеллен.

США у роковини початку війни оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні – деталіДо пакету допомоги на два мільярди увійшли боєприпаси для артилерії та HIMARS, дрони, системи радіоелектронної боротьби, обладнання для розмінування.

У Мінфіні підкреслили, що грант буде спрямований на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення соціальних виплат, субсидій ЖКГ та зарплат працівникам державних структур.

Виступаючи у Києві, Єллен також підтвердила наміри американської влади надати Україні 9,9 млрд доларів протягом усього 2023 року. Глава Мінфіну Сергій Марченко подякував США за цю підтримку.

«Завдяки залученому фінансуванню ми й надалі здатні підтримувати стійкість функціонування системи державного управління та забезпечувати першочергові соціальні видатки державного бюджету», – заявив Марченко.

Нагадаємо, окрім фінансової та військової допомоги США також активно підтримують Україну у санкційному тиску на росії. Так, 24 лютого, у річницю вторгнення росії, Штати прийняли новий пакет санкцій проти низки російських юридичних та фізичних осіб.

Раніше «Слово і діло» писало про те, скільки військової допомоги і коли США виділили Україні з 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: