Через війну в Україні рф провалила контракт на поставку С-400 Індії

Читать на русском
Ще у 2018 році росія та Індія підписали контракт на поставку Індії п'яти дивізіонів С-400 на суму в 5,43 млрд доларів
ЗРК С-400Пропаганда Кремля

Через свою агресію в Україні російський режим повністю провалив укладений з Індією контракт на постачання систем протиповітряної оборони С-400 і запасних частин для бойових літаків російського виробництва.

Про це повідомляє Economic Times.

Продаж озброєння: які країни є найбільшими експортерами та імпортерамиЯкі країни є найбільшими експортерами озброєння у світі, кому його продають – на інфографіці.

Зазначається, що через бойові дії в Україні військові постачання до Індії з рф «зіткнулися з перешкодами». Тому ВПС Індії були змушені різко скоротити прогнозовані витрати на закупівлі у 2024 році.

«Є великий проєкт... де постачання були зупинені через триваючу війну. Отже, в цьому році у нас було велике постачання, яке не відбудеться. Вони повідомили нам письмово, що не можуть його доставити. Тому більшу частину проєкт було скорочено» - заявив під час виступу на засіданні комітету з оборони індійського парламенту представник ВПC.

Ще у 2018 році росія та Індія підписали контракт на постачання Індії п'яти дивізіонів С-400 на суму в 5,43 млрд доларів. У 2024 поставки повинні були завершитися, зокрема, росія повинна була передати Індії ще два дивізіони. Однак через вторгнення рф в Україну поставки були відкладені на невизначений термін.

Тим часом Україна за підсумками 2022 року стала третім за величиною імпортером основних озброєнь після Катару та Індії. У рейтингу імпортерів зброї у 2018-2022 роках наша країна посіла 14 місце.

Також Україна піднялася з 22 на 15 місце в рейтингу найсильніших армій світу за версією міжнародної організації Global Firepower.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: