Індія вирішила купити у Росії С-400, ігноруючи можливість санкцій США – ЗМІ

Читать на русском
Планується, що до кінця 2021 року Індія отримає перший дивізіон С-400. Контракт між двома державами був підписаний ще у 2018 році
С-400 ТріумфВідкрите джерело

Росія почала переправлення до Індії першої партії самохідних зенітно-ракетних комплексів С-400. Можливість американських санкцій в Індії проігнорували.

Про це повідомляє російський Інтерфакс, а також підтверджує агентство Reuters.

Планується, що до кінця 2021 року Індія отримає перший Дивізіон С-400. Контракт між двома державами був підписаний ще у 2018 році. По ньому Індія отримає п'ять комплектів С - 400 і заплатить за всі 5,43 млрд доларів.

Відзначається також, що придбання російських систем ППО поставило Індію під загрозу санкцій з боку США - відповідно до Закону Про протидію противникам Америки через санкції 2017 року (CAATSA). З усім тим, в Індії вирішили за краще проігнорувати таку можливість, зазначивши, що мають стратегічне партнерство як з США, так і з Росією.

Нагадаємо, в Росії на офіційному рівні заявили про розробку нової системи протиповітряної оборони С-550. Досі про її розробку було відомо на рівні чуток, а ніяких даних про характеристики не наводилося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: