Рейтинг найсильніших армій світу: яке місце посіли Україна та росія

Читать на русском
Україна піднялася на 15 місце у рейтингу найсильніших армій світу. Росія залишається на другому місці, але укладачі рейтингу зазначили, що війна пролила світло на рівень готовності, навчання та постачання її військ.

Україна піднялася з 22 на 15 місце у рейтингу найсильніших армій світу за версією міжнародної організації Global Firepower.

У рейтингу, оприлюдненому на їхньому сайті, представлено 145 країн.

Станом на 2023 рік Індекс сили (PowerIndex) України складає 0,2516 (оцінка 0,0000 вважається «ідеальною»).

Віртуальна міць: чому Україна росте в популярних військових рейтингахРейтинг Global Firepower є популярним і цитованим, але його дані не можна сприймати всерйоз.

«Оскільки Україна продовжує захищатися від росії, вона збільшила свій індекс GFP за поточний рік внаслідок її реакції, фінансової та матеріальної підтримки з боку Заходу та запровадження нових ключових категорій, які покращують її місце у списку. 2023 рік стане критичним у напрямку кривавого російсько-українського конфлікту», – прокоментували в організації.

Росія, за версією Global Firepower, як і раніше, залишається на другому місці серед найсильніших армій світу. Але, як зазначили в організації, війна проти України продемонструвала ключові обмеження військового потенціалу країни: «Незважаючи на її кількісну та матеріальну перевагу над сусідньою Україною, це пролило світло на рівень її готовності, керівництва, навчання та постачання».

Перша десятка рейтингу виглядає так: США, росія, Китай, Індія, Велика Британія, Південна Корея, Пакистан, Японія, Франція, Італія.

Україна на 15 місці знаходиться між Єгиптом та Австралією. Білорусь посідає 60 місце у рейтингу, а замикають його Молдова, Бенін та Бутан.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінювалося місце України у міжнародних рейтингах за останні сім років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: