Потрібно більше ППО: Ердоган анонсував покупку у Росії нової партії комплексів С-400

Читать на русском
Таке рішення Ердогана може поглибити розкол між США і Туреччиною - аж до нових санкцій проти Анкари
С-400 Тріумф на службі ТуреччиниМіноборони Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підтвердив, що Туреччина рішуче налаштована придбати у Росії ще одну партію самохідних зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони С-400 «Тріумф».

Про це він заявив в інтерв'ю одному з американських телеканалів, повідомляє Deutsche Welle.

«У майбутньому ніхто не зможе втручатися в те, які системи захисту ми купуємо, у якої країни та на якому рівні» - сказав він.

Видання зазначає, що рішення Ердогана може поглибити розкол між США і Туреччиною - аж до нових санкцій проти Анкари. Вашингтон активно протидіяв попередній угоді між Туреччиною і Росією, заявляючи, що С-400 становлять загрозу для новітніх винищувачів США F-35. Крім цього, російські системи несумісні з системами НАТО. Туреччина на це заявляла, що не змогла купити влаштовують її системи ППО ні у кого з партнерів по НАТО.

Нагадаємо, в грудні 2020 року США ввели санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Їх ввели через покупку Анкарою російських ракетних систем С-400.

У січні 2020 року Туреччина і Росія рішуче завершили угоду по російській зенітній ракетній системі С-400, попри тиск.

Москва та Анкара уклали контракт на поставку ЗРК С-400 «Тріумф» у 2017 році. США відразу виступили проти угоди. Вашингтон пригрозив Туреччині санкціями та виключив її з програми по винищувачах п'ятого покоління F-35. Американський президент Дональд Трамп згодом неодноразово загрожував турецькій владі «величезними проблемами» після покупки С-400.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: