Ердоган анонсував закупівлю Туреччиною у Росії нової партії С-400

Читать на русском
Сам турецький президент заявив, що немає жодних сумнівів у бажанні Анкари придбати у Росії ще один полк С-400
ЗРК ППО С-400Відкрите джерело

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган планує під час свого візиту до Росії домовитися про постачання ще однієї партії зенітно-ракетних комплексів С-400 для протиповітряної оборони Туреччини.

Про це повідомляє Hurriyet.

Сам турецький президент заявив, що немає жодних сумнівів у бажанні Анкари придбати у Росії ще один полк С-400. Це питання вже попередньо обговорювалося з президентом Росії Володимиром Путіним, а деталі контракту будуть обговорюватися під час візиту Ердогана в РФ.

При цьому президенту Туреччини не вдалося домовитися з президентом США Джозефом Байденом про схвалення цієї угоди. Байден у цьому питанні дотримується політики свого попередника Дональда Трампа, який вважав неприпустимим придбання Туреччиною - членом НАТО - російських ЗРК.

Нагадаємо, в грудні 2020 року США ввели санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Їх ввели через покупку Анкарою російських ракетних систем С-400.

У січні 2020 року Туреччина і Росія рішуче завершили оборудку щодо російської зенітної ракетної системи С-400, попри тиск.

Москва та Анкара уклали контракт на поставку ЗРК С-400 «Тріумф» у 2017 році. США відразу виступили проти угоди. Вашингтон пригрозив Туреччині санкціями та виключив її з програми по винищувачах п'ятого покоління F-35. Американський президент Дональд Трамп згодом неодноразово загрожував турецькій владі «величезними проблемами» після покупки С-400.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: