Генштаб назвав напрямки, де тривають активні бойові дії

Читать на русском
Українські військові за добу відбили 69 атак окупантів. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут.
Reuters

Епіцентром бойових дій в Україні залишається Бахмут. Загалом російські війська продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

За інформацією Генштабу, за добу там було відбито 69 атак.

Крім того, окупанти завдали 6 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. На полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів територіальних військ Збройних Сил рф.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Новоселівське, Кремінна та Білогорівка.

Генерал НАТО назвав три сценарії закінчення війни в УкраїніРосійська армія має проблеми, які не дозволять їй стати насправді сильною армією, тож буде здатна лише оборонятися, вважає ексзаступник командуючого силами НАТО в Європі Мішель Яковлефф.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Кам'янки, Авдіївки, Північного, Водяного, Бердичів та Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Минулої доби Авіація Сил оборони України завдала удару по трьох зенітних ракетних комплексах «Бук-М1-2», 7 ударів – по районах зосередження особового складу окупантів та знищила склад боєприпасів ворога. Також знищено безпілотник.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили російський зенітний ракетний комплекс «Тор», 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника та 3 засоби радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, керівник ОПУ Андрій Єрмак заявив, що плани російських окупаційних військ захопити Бахмут провалюються.

Раніше у ЗСУ розповіли про стратегічне значення Авдіївки для окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: