Путін пояснив, чому не розпочав повномасштабну війну раніше

Читать на русском
Росія була не готова розпочати повномасштабне вторгнення в Україну у 2014 році через брак сучасної зброї.
Getty Image

Росія була не готова розпочати повномасштабне вторгнення в Україну у 2014 році через брак «сучасної зброї».

Про це заявив президент російської федерації володимир путін пропагандистам в ефірі телеканалу «Россия 1».

За словами диктатора, у кремлі вирішили не розпочати повномасштабне вторгнення в Україну у 2014 році під час окупації Донбасу, бо нібито надіялись на мирне вирішення конфлікту, а також через брак російської сучасної зброї, зокрема гіперзвукової.

«Ми виходили з того, що нам вдасться всі питання вирішити абсолютно мирними засобами. По-друге, це стосується і нашої готовності до якихось більш серйозних дій», – розповів президент рф.

Ордер на арешт путіна стане подарунком для російської пропаганди – юристНа юридичні наслідки ордера МКС очікувати не варто, а от російська пропаганда обов'язково використає цей інфопривід

Також диктатор додав, що повномасштабну війну тоді не дозволяла розпочати й ситуація у російській економіці. Тоді як минулого року наважитися на повномасштабне вторгнення йому допомогли такі фактори як «рекордний врожай, клопітка робота над імпортозаміщенням та покращення фінансової системи».

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт володимира путіна, а також уповноваженого рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової. У МКС вважають, що вони відповідають за скоєння воєнного злочину, а саме за незаконну депортацію дітей з України.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: