У ЗСУ розповіли, для яких саме цілей росіянам потрібна Авдіївка

Читать на русском
На сьогоднішній день ворог продовжує активні дії, штурмувати Авдіївку та Мар’їнку. Для них стратегічною на даний момент є Авдіївка.
фото: ВВС

Для російських окупаційних військ на Донбасі стратегічне значення має місто Авдіївка – воно їм необхідне для того, щоб почати штурмові дії у районі Вугледара.

Про це керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«На сьогоднішній день ворог продовжує активні дії, штурмувати Авдіївку та Мар’їнку. Для них стратегічною на даний момент є Авдіївка, щоб почати якісь штурмові дії у районі Вугледара. Там ворог уже обпікся не один раз. Їм критично треба оточити Авдіївку, і ворог це, власне кажучи, намагається робити вже упродовж двох тижнів», - зазначив Дмитрашківський.

Втрати російської армії: за добу вбито понад 700 окупантівУкраїнські захисники ліквідували 710 російських загарбників та знищили понад 50 російських танків, броньованих машин та артсистем.

Згідно зі словами Дмитрашківського, на напрямку Вугледара нині відчутним є спад активності росіян.

«Натомість ворог продовжує обстрілювати наші позиції. Учора за день він атакував 37 разів. Уночі противник спромігся на чотири штурми та 122 обстріли. За вчорашній день ворог втратив близько трьох рот особового складу, 15 одиниць танків та 9 одиниць БМП і іншої техніки у загальній кількості 46 одиниць», - сказав речник.

За його даними, уся ця техніка фактично була знищена у районі Спартака та Водяного - саме на цьому напрямку рф у суботу вела активні бойові дії.

Відповідаючи на запитання, наскільки спроби оточити Авдіївку виснажують ворога, він сказав, що росія зазнає серйозних втрат як особового складу, так і техніки.

«Стало відомо про те, що на сьогоднішній день там збирають особовий склад, відкликають хворих і направляють також у напрямок Вугледара. Поки що все без успіху. Є певні досягнення у нас. Іде позиційна боротьба – то ворог займе якусь позицію, то ми відіб’ємо і десь займемо позицію», - зазначив Дмитрашківський.

Нагадаємо, що росіяни за добу втратили вже дві роти військових, намагаючись оточити Авдіївку.

Також минулої доби, 18 березня, російські окупанти обстрілювали Бахмут, Авдіївку, Краматорськ, Костянтинівку на Донбасі. Через російський терор троє людей загинули, 17 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: