Молдова спростила правила в’їзду для українців

Читать на русском
Українцям до 1 лютого 2023 року спростили правила в'їзду до Молдови. Зокрема, в'їхати можна на підставі посвідчення особи.
Ілюстративне фотоФото – Pixabay

Українцям тимчасово спростили правила перетину кордону з Молдовою. В'їхати можна на підставі посвідчення особи і через молдовсько-румунський кордон та Кишинівський аеропорт.

Про це повідомляє Newsmaker.

Громадяни України можуть в'їжджати до Молдови з Румунії ї ID-карткою чи паспортом або ж з іншим посвідченням особи (посвідчення особи громадянина України, видане посольством України в Молдові, тимчасове посвідчення особи, видане Бюро міграції, водійські права, посвідка на проживання, військовий квиток тощо). Також перетинати кордон можна з копіями цих документів, документами в електронному форматі або з тими, в яких вийшов термін дії.

Відповідні правила запроваджені до 1 лютого 2023 року. Раніше наведених документів було достатньо для в’їзду в Молдову з України. Нацкомісія доповнила рішення про порядок в'їзду українських громадян, ухвалене 24 лютого.

Нагадаємо, у Молдові призупинили ліцензії на мовлення шести телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у країні та війни в Україні.

«Укрзалізниця» на період різдвяно-новорічних свят призначила ще один поїзд у сполученні Київ – Кишинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: