Росія вже втратила на війні майже 200 тисяч людей убитими та пораненими – NYT

Читать на русском
Російська армія, за оцінкою США, втратила в Україні майже 200 тисяч людей убитими та пораненими. Втрати подвоїлися за три місяці і перевищують втрати американців за два десятиліття війни в Афганістані.
Getty Images

Кількість російських військовослужбовців, убитих та поранених з початку повномасштабної війни в Україні, наближається до 200 тисяч осіб. Це яскраве підтвердження того, наскільки погано пішло вторгнення для володимира путіна.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на американських та інших західних офіційних осіб. Оцінка втрат ґрунтується на супутникових знімках, перехопленнях повідомлень, повідомленнях у соціальних мережах та місцевих ЗМІ, а також офіційній інформації.

Ці втрати лише за 11 місяців конфлікту у вісім разів перевищують втрати американців за два десятиліття війни в Афганістані.

Офіційні особи зазначають, що справжні втрати складно оцінити, оскільки росія занижує кількість загиблих та поранених. Але тільки в ході боїв за Бахмут щодня гинуть або зазнають поранень сотні солдатів.

Самогубство по-російськи: як Путін далі збирається воювати з УкраїноюВолодимир Путін все далі втягує свій народ у м'ясорубку війну. Постачанням західної зброї в Україну він збирається протиставити наступ масами піхоти у стилі Першої світової війни.

Високопоставлений військовий представник США назвав бої під Бахмутом «жорстокими». Зокрема, ПВК «Вагнера» використовує там завербованих ув'язнених як гарматне м'ясо. Тисячі з них уже було вбито: це шокувало американських чиновників, зазначає видання, які кажуть, що стратегічна цінність Бахмута просто не відповідає ціні, яку заплатила росія.

Остання публічна оцінка втрат була зроблена США в листопаді: голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі заявив, що з початку війни було вбито або поранено понад 100 тисяч російських військових. В приватному порядку офіційні особи говорили, що це число було ближчим до 120 тисяч.

Наприкінці січня міністр оборони Норвегії Ейрік Крістофферсен заявив, що за його оцінками росія втратила 180 тисяч людей убитими та пораненими.

Тепер втрати наблизилися до 200 тисяч, таким чином подвоївшись лише за три місяці.

Нагадаємо, проєкт Oryx підрахував, скільки військової техніки втратила росія за 11 місяців війни.

Bloomberg писало, що путін готує новий наступ в Україні, який може розпочатися у лютому-березні. За словами джерел видання, путін переконаний, що переважаючі сили та готовність росії прийняти найбільші з часів Другої світової війни втрати, дозволять їй «перемогти, незважаючи на колишні невдачі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: