Військові рф готуються до оборонних дій у Криму – ГУР

Читать на русском
Російські окупанти готуються до оборонних дій у Криму. На півострові близько 90 бойових літаків та близько 60 бойових вертольотів.
ілюстративне фото

Російські окупанти готуються до оборонних дій на території Криму. Насамперед підтримується в бойовій готовності інфраструктура.

Про це заявив заступник начальника Головного управління військової розвідки України Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону у четвер, 16 березня.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«ГУР Міноборони постійно відстежує все, що пов'язане з діяльністю угруповання військ у тимчасово окупованому Криму. Що можемо сказати, інфраструктура підтримується у бойовій готовності, це потужний сухопутний та авіаційний компоненти, розміщені в Криму. Близько 90 бойових літаків і близько 60 бойових вертольотів, які знаходяться на території Криму», – сказав він.

За даними ГУР, також у Криму було створено оборонне угруповання, яке займається заходами щодо обладнання фортифікаційних споруд та лінії оборони.

«Тобто вони реально готуються до оборонних дій на території півострова», – заявив Скібіцький.

Нагадаємо, цього року восени відбудеться другий саміт Кримської платформи.

«Слово і діло» пропонує згадати ключові події, пов'язані з Кримом – з 1991 року і до наших днів, щоб зрозуміти, чому і яким чином Україна опинилася у нинішній точці протистояння з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: