ВАКС продовжив дію обов'язків екснардепу Мартиненку

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків обвинуваченому.
Микола Мартиненко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 травня строк дії обов'язків, покладених на колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Його обвинувачують в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Таке рішення 13 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити на два місяці строк дії покладених на (Миколу Мартиненка – ред.) ухвалами слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 04.08.2022 та колегії суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 06.09.2022 обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Миколу Мартиненка – ред.), визначити до 13.05.2023», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з чотирма особами щодо обставин цього кримінального провадження та не відлучатися за межі України без дозволу суду. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті нову справу Мартиненка. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: