НАБУ завершило розслідування справи екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення розслідування справи колишнього голови парламентської комісії з паливно-енергетичного комплексу.
Микола Мартиненкофото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в одержанні 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмиванні коштів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою народного депутата України ІІІ-VIII скликань в одержанні неправомірної вигоди та відмиванні коштів. 13 вересня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення. Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 4 ст. 368 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України», – інформує бюро.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: