Апеляція ВАКС вп'ятеро збільшила заставу екснардепу Мартиненку

Читать на русском
Апеляційна інстанція розглянула і задовольнила частково скаргу прокурора САП на визначений розмір застави колишньому члену парламенту.
Микола Мартиненкофото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку до 24,7 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП не вказуються прізвище підозрюваному, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Мартиненка.

«Суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційних скарг сторін постановив скасувати ухвалу слідчого судді від 04.08.2022 в частині розміру застави, що сягає 4 962 000 гривень, та покладеного обов'язку здати на зберігання до Державної міграційної служби всі свої паспорти для виїзду за кордон. Своєю ухвалою колегія суддів Апеляційної палати ВАКС постановила застосувати до вказаного депутата заставу у розмірі 24 700 000 гривень та покласти обов'язок не відлучатися за межі України без дозволу слідчого, прокурора, суду», – інформує прокуратура.

Разом з тим, суд залишив без змін інші обов'язки, які було обрано депутату: прибувати до детектива, прокурора, суду за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання та утримуватись від спілкування зі свідками у справі.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: