Суд зняв арешт з коштів екснардепа Мартиненка, їх передали на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора САП про скасування арешту грошових коштів колишнього депутата.
Микола Мартиненкофото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд скасував арешт 750 тисяч доларів і 650 тисяч грн колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Їх передали на потреби Збройних сил України.

Таке рішення 4 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про скасування арешту майна задовольнити частково. Арешт майна, накладений ухвалою колегії суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2022 року у кримінальному провадженні за № 52022000000000258 від 12 вересня 2022 року на майно підозрюваного (Миколи Мартиненка – ред.), а саме: на грошові кошти у сумі 785 000 доларів США та 650 000 гривень, скасувати у зв'язку з виданням командиром військової частини наказу «Про примусове вилучення майна», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС скасувала арешт половини грошових коштів екснардепа Мартиненка, залишивши заарештованими 750 тисяч доларів і 650 тисяч грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: