Антикорупційний суд призначив до розгляду справу екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього голови парламентського комітету.
Микола Мартиненко

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«24 лютого 2023 року за результатами підготовчого засідання колегія суддів Вищого антикорупційного суду призначила до розгляду справу про обвинувачення народного депутата України ІІІ-VIII скликань – колишнього голови Комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, обвинуваченого в одержанні понад 311 тис. євро неправомірної вигоди та відмиванні коштів. Дата засідань – 28.02.2023 та 13.03.2023», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Мартиненка.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: