За екснардепа Мартиненка внесли майже 25 млн грн застави

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду внесли майже 25 млн грн, які визначили як запобіжний захід колишньому керівнику парламентського комітету.
Микола Мартиненко

На рахунок Вищого антикорупційного суду внесли 24,7 млн грн, визначені як застава колишньому народному депутату Миколі Мартиненку. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За словами співрозмовників, кошти внесли ще в п'ятницю, 9 вересня. Наразі на політика поклали такі обов'язки: не відлучатися за межі України без дозволу слідчого, прокурора, суду; прибувати за першою вимогою; повідомляти орган досудового розслідування про зміну місця свого проживання та утримуватись від спілкування з визначеними в ухвалі особами.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: