Оборона Бахмута: у США прокоментували рішення Зеленського

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив у підтримці України незалежно від того, яке рішення вона ухвалить щодо оборони Бахмута.
Бахмут, оборонаКостянтин та Влада Ліберови

Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив у підтримці України незалежно від того, яке рішення вона ухвалить щодо оборони міста Бахмут Донецької області.

Про це він сказав за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України, передає кореспондент «Європейської правди».

За словами очільника Пентагону, українські воїни здійснили в Бахмуті неймовірні речі.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Стосовно значення Бахмута, я б вказав на той факт, що саме президент Зеленський вирішує, що важливо і що і потребує передислокації. Якщо він вирішить у певний момент часу передислокувати сили, це, ймовірно, означатиме, що він робить це для збереження переваги», – прокоментував Остін.

Також він зазначив, що незалежно від того, чи залишаються там українські сили, чи ні, а також тривалість їх перебування там, – це рішення тільки Зеленського.

«Наша мета – переконатися, що ми підтримуємо його, яким би не було рішення на полі бою», – підкреслив він.

Союзники України працюють над військовою підтримкою, яка має дати Україні «можливість змінити динаміку на полі бою», додав міністр оборони США.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, що оборона Бахмута має надважливе стратегічне значення.

Раніше стало відомо, що за підсумками чергового засідання Ставки Верховного Головнокомандувача було ухвалено рішення продовжувати обороняти Бахмут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: