Війська рф застосували фосфорні боєприпаси в районі Бахмута – ЗМІ

Читать на русском
За даними журналістів, прилеглі будинки мирних жителів знаходилися на відстані лише 200 метрів від зовнішнього краю зони ураження.

Російські окупаційні війська застосували боєприпаси з білим фосфором біля міста Часів Яр у Бахмутському районі.

Про це повідомили журналісти AFP, які відвідали місце обстрілу.

Гаазький суд планує порушити дві справи про воєнні злочини росії – NYTУ виданні повідомили, що перша справа стосуватиметься викрадення українських дітей, а друга – навмисних атак російської армії щодо критичної інфраструктури України.

За їхніми даними, інцидент стався у вівторок, 14 березня. Два фосфорні снаряди були випущені з російських позицій по дорозі на південній околиці Часового Яру, що веде до Бахмута.

Фосфор підпалив рослинність по обидва боки дороги на площі розміром із футбольне поле. При цьому всього за 200 метрів від зовнішнього краю зони ураження знаходилися будинки мирних жителів.

Водночас, журналісти не змогли підтвердити, що об'єктом обстрілу була позиція українських воїнів.

Нагадаємо, це не перший випадок застосування окупантами фосфорних снарядів. У січні росіяни вдарили такими боєприпасами по околиці Званівки Бахмутського району.

А до того окупанти обстріляли такими зарядами Херсон. При цьому рф у звичній їй манері заперечує застосування фосфорних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: