Росіяни за місяць наступу змогли захопити менше 0,04% території України – аналітики

Читать на русском
За місяць наступу, за оцінкою аналітиків, росіянам вдалося захопити менше ніж 0,04 відсотка території України. Втрати при цьому величезні.
Фото: міноборони рф

У ході довгоочікуваного наступу в лютому росія змогла захопити менш ніж 0,04% української території, втративши при цьому тисячі військових та важливу техніку.

Про це повідомляє видання Business Insider із посиланням на підрахунки Інституту вивчення війни (ISW).

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Аналітики повідомили Insider, що згідно з картографічними даними, у період з 31 січня до 28 лютого росія змогла захопити 0,039% території України. Це еквівалентно приблизно 233,94 квадратних кілометрів.

За даними моніторингової групи War Mapper, росії в лютому вдалося збільшити площу захоплених територій на 85 кв. км, що дорівнює 0,01% площі України.

В ISW сказали виданню, що обидві цифри досить малі, а причиною їхньої відмінності може бути «маленький прорахунок». Але зрештою дві цифри точно відображають обмежений стан територіальних завоювань рф.

«Росія отримала цю крихітну ділянку землі, втративши тисячі солдатів і втративши військову техніку», – зазначає видання.

Нагадаємо, наприкінці лютого глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що очікуваний великий наступ росії вже триває, «але він так триває, що не всі це навіть бачать, такої якості цей наступ». Він додав, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої.

Секретар РНБО Олексій Данілов припускав, що росіяни в рамках нового наступу можуть провести атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: