У ЗСУ допустили повторний наступ росії на Харків та Куп'янськ

Читать на русском
Російські окупанти можуть знову піти у наступ на Харків та Куп'янськ. Але на цьому напрямку їм не вдалося просунутися і в лютому 2022-го, а зараз ЗСУ готові краще.
Арміяinform

Російські війська можуть знову піти у наступ на Харків та Куп'янськ. Проте Збройні сили України відстежують дії супротивника та готові відповісти на атаку.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Вони намагаються там (у напрямку Куп'янська – ред.) контратакувати. Але ситуація контрольована і вона схожа з лиманським напрямком. Тобто їхні дії там ми бачимо і ми їх купіруємо», – сказав Череватий.

Будь-яка спроба наступу на Харківщину буде відбита – СинєгубовХарківська область не припиняє укріплюватися. Адже тут відстань до кордону з країною-агресором вимірюється кілометрами.

Він наголосив, що українські військові постійно відстежують дії супротивника, а Харківська область готова відбити можливу атаку.

«Теоретично вони можуть здійснити такий удар на будь-якому напрямку. Важливіше те, що вони постійно в нас у полі зору. В нас дуже потужна розвідка. Харківська область напоготові, там є підрозділи, загартовані в боях, які зустрінуть ворога. Росіянам не вдалося здійснити бліцкриг на харківському напрямку в лютому 2022 року, вони змогли просунутися, але навіть тоді вони отримали шалений опір, коли люди швидко записувалися в тероборону, підійшли наші підрозділи. А зараз, коли за противником постійно йде спостереження і всі наші частини в постійній бойовій готовності, я не думаю, що у ворога вдасться якісь неочікувані, стрімкі дії», – сказав представник ЗСУ.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов говорив, що російські війська у рамках нового наступу можуть провести атаки на північному сході від Харкова чи на півдні від Запоріжжя.

На думку аналітиків, росіяни можуть відкрити новий фронт для відволікання ЗСУ від Донбасу – швидше за все, у Сумській та Харківській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: