Новий наступ росії в Україні вже розпочався – Столтенберг

Читать на русском
У НАТО вважають, що росія вже розпочала новий наступ в Україні. Столтенберг наголосив, що Україні потрібно якнайшвидше надати все необхідне озброєння.
AP/dpa

У НАТО вважають, що новий наступ росії в Україні вже почався. Організація не бачить жодних ознак того, що володимир путін готується до миру.

Про це на пресконференції заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

«Через майже рік після вторгнення президент путін не готується до миру. Він розпочинає нові наступи. Тому ми маємо продовжувати забезпечувати Україну тим, що їй потрібно для перемоги», – зазначив Столтенберг.

Росія спробує відкрити новий фронт для відволікання ЗСУ від Донбасу – NYTУкраїна та росія готуються до атаки після кількох місяців статичних боїв. росія рухається першою. Окупанти спробують відвернути ЗСУ, відкривши новий фронт.

За словами генсека, путін відправляє в бій ще «тисячі й тисячі солдатів», зазнає дуже великих втрат, але чинить тиск на українські сили. «Те, чого росії не вистачає в якості, вони намагаються компенсувати кількістю», – зазначив він.

Столтенберг нагадав, що завтра відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України.

«Ключові засоби, такі як боєприпаси, паливо та запасні частини, мають бути доставлені до України, перш ніж росія зможе перехопити ініціативу на полі бою. Швидкість урятує життя. Якщо путін переможе в Україні, це буде посил йому та іншим авторитарним режимам, що сила винагороджується. Це зробило б світ небезпечнішим», – додав глава Альянсу.

Нагадаємо, 9 лютого Михайло Подоляк сказав, що новий наступ росії в Україні вже розпочався, масштабні бої продовжуються на Донбасі.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив, що окупанти розпочали наступ в області.

Секретар РНБО Олексій Данвлов також говорив, що росіяни в рамках нового наступу можуть провести атаки на північному сході Харкова або на півдні від Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: