Данілов назвав два можливі напрямки нового російського наступу

Читать на русском
Російські війська можуть піти у нову атаку на північному сході від Харкова та на півдні від Запоріжжя. За словами Данілова, окупанти треба показати своєму народу хоч якісь результати.
Укрінформ

Російські війська в рамках нового наступу можуть здійснити атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

Про це в інтерв'ю Reuters сказала секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

На Заході сумніваються у стратегічному успіху можливого російського наступу навесні – CNNНа Заході вважають, що росія навряд чи досягне стратегічного успіху в потенційному наступі навесні. Її можливість змінити хід війни зараз обмежена.

Данілов зазначив, що окупанти перевіряють українську оборону біля Запоріжжя. Україна також не виключає, що росіяни можуть піти у наступ у Харківській області, яка була відбита минулого року під час стрімкого контрнаступу ЗСУ.

«Спроби наступу або на Харківському, або на Запорізькому напрямі, звісно, будуть. Наскільки вони будуть успішними, залежатиме від нас», – сказав секретар РНБО.

Росія, додав Данілов, прагнутиме досягти наочних результатів до роковин свого повномасштабного вторгнення 24 лютого: «Їм треба щось показати перед своїм народом»__.

При цьому Данілов має сумніви, що російські війська спробують атакувати з території Білорусі – там немає для цього достатніх сил.

Нагадаємо, 1 лютого Данілов заявив, що Україна готується до серйозної ескалації з боку росії – можливо, навіть у найближчі два-три тижні.

5 лютого видання Financial Times написало, що новий масштабний наступ рф може розпочатися протягом десяти найближчих днів.

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що рф може піти в наступ на Донбасі та на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: