Наступ триває з початку лютого: у ГУР назвали основні цілі росії

Читать на русском
Обіцяний наступ росії вже триває з початку лютого на чотирьох-п'яти напрямках, заявили в ГУР. Основними цілями окупантів є Куп'янськ, Лиман, Бахмут, Мар'їнка, Авдіївка та Вугледар.
Скріншот з відеоAssociated Press

Обіцяний наступ росії стартував з початку лютого, він триває як мінімум на чотирьох-п'яти напрямках.

Про це в інтерв'ю Associated Press розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що росіянам знадобилося два місяці, щоб перегрупувати свої сили після того, як вони були змушені піти з Херсона. «Так, вони не мають стратегічного характеру, але є як мінімум чотири-п'ять напрямків, де почалися активні бойові дії», – сказав Скібіцький.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

За його словами, зараз основними цілями росії є Куп'янськ у Харківській області, Лиман, Бахмут, Мар'їнка, Авдіївка та Вугледар у Донецькій області.

При цьому, незважаючи на запеклі бої, успіхи рф невеликі, що свідчить про виснаження її сил.

Скібіцький також прокоментував загрозу масованих ракетних ударів по Україні 24 лютого: «Ми готові до такого повороту подій. Ми не довіряємо Москві та не довіряємо вже багато років».

Нагадаємо, 16 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що прогнозований «весняний» наступ російської армії в Україні вже почався.

Раніше про початок наступу противника заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Керівник ГУР Кирило Буданов підтвердив свій прогноз про те, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: