Кулеба оцінив перспективу постачання винищувачів Україні найближчим часом

Читать на русском
Українська сторона вже зараз пропонує союзникам розпочати підготовку українських пілотів на західних літаках.
Ілюстративне фото

Голова МЗС України Дмитро Кулеба не очікує швидкого постачання винищувачів для нашої держави.

Про це керівник відомства сказав в інтерв'ю «Bild am Sonntag».

«Я не очікую, що поставка винищувачів відбудеться найближчим часом, тому що це дуже складне завдання з логістичної та технічної точки зору», - зазначив Кулеба.

Багатоцільові винищувачі проти штурмовиків: порівнянняПорівняння американського багатоцільового винищувача F-16 та штурмовика А-10 Thunderbolt – на інфографіці.

Згідно з його словами, саме через це українська сторона вже зараз пропонує розпочати підготовку українських пілотів на західних літаках.

«Щоб, коли буде прийнято рішення про надання літаків, ми не витрачали час і багато місяців на підготовку», – сказав міністр.

Нагадаємо, що Словаччина має намір передати Україні майже всі свої літаки МіГ-29. Крім того, літаки цього типу може поставити і Польща.

При цьому союзники не поспішають передавати винищувачі західного виробництва. Так, президент США Джо Байден заявив, що винищувачі F-16 зараз не потрібні Україні.

Раніше керівник ОПУ Андрій Єрмак розповів, яка країна може першою розблокувати постачання винищувачів.

На інфографіці «Слово і діло» порівняло характеристики французьких винищувачів Dassault Rafale та британських Eurofighter Typhoo, які можуть передать Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: