Польща готова передати Україні свої МіГ-29 – Дуда

Читать на русском
Водночас президент Польщі висловив упевненість, що у майбутньому ЗСУ будуть використовувати літаки західного виробництва, зокрема F-16.
Фото: twitter.com/Marcin Przydacz

Влада Польщі готова надати українській армії всі свої винищувачі МіГ-29 у рамках міжнародної коаліції.

Таку заяву зробив польський президент Анджей Дуда в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомляє видання Niezalezna.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

«Усі МіГ-29, які є у нас в Польщі і які зараз використовуються нашими ВПС, – ми готові поставити в Україну. І я впевнений, що українці будуть готові негайно їх використовувати», – розповів Дуда.

Водночас польський лідер висловив упевненість, що у майбутньому ЗСУ використовуватимуть літаки західного виробництва, зокрема F-16. Саме з цієї причини союзники мають уже зараз зайнятися підготовкою українських льотчиків.

«Можу сказати, що навчання українських льотчиків – важлива і дуже потрібна складова цього процесу», – наголосив президент Польщі.

Нагадаємо, про плани передати всі свої МІГ-29 раніше заявляла Словаччина. Міністр оборони країни зазначив, що це рішення може бути ухвалене найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що США розглядають можливість встановлення на українські МіГ-29 ракети «повітря-повітря».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: