Україна готова розірвати дипвідносини з Іраном – Кулеба

Читать на русском
Глава МЗС України вважає, що Іран перетнув межу, коли почав постачати росії дрони-камікадзе для атаки на інфраструктурні та житлові об'єкти.
Фото: AP

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що рішення про розрив дипвідносин з Іраном, який постачає росії дрони для обстрілу української території, може бути ухвалене будь-якої миті.

Про це глава дипломатичного відомства заявив в інтерв'ю ВВС Україна.

Кулеба повідомив, що вже вніс відповідну пропозицію на розгляд президента Володимира Зеленського.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

«Це питання абсолютно відкрите. Рішення може бути прийняте будь-якої миті залежно від подальшої поведінки Ірану», — заявив міністр.

Кулеба наголосив, що не знає, хто стоїть за вибухами на військовому заводі в Ісфахані. При цьому міністр зазначив, що Іран сам перетнув межу у відносинах з багатьма країнами своїми поставками дронів-камікадзе в росію.

«Ми Ірану нічого поганого історично не вчинили. Це вони почали постачати росію бойовими дрона-камікадзе. Вони перетнули кордон. Це наш сигнал Ірану — хоч би якою вигідною вам здавалася співпраця з росією проти України, запевняємо вас, що негативні наслідки цієї співпраці в рази перевищать будь-яку вигоду. Далі вже рішення Ірану, як їм вчинити», - резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, пізно увечері 28 січня в Ірані сталися потужні вибухи на оборонному заводі в місті Ісфахан. Крім того, під ударом невідомих БПЛА опинилися інші військові та промислові об'єкти у мінімум п'яти містах. Через деякий час влада Ірану звинуватила в атаці Ізраїль.

Раніше прес-секретар Повітряних сил полковник Юрій Ігнат повідомив, що крім дронів Іран також може передати Росії балістичні ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: