Іран заявив про розробку крилатої ракети великої дальності

Читать на русском
В Ірані заявили про розробку крилатої ракети, яка нібито має дальність польоту 1650 кілометрів.
Getty Image

В Ірані заявили про розробку крилатої ракети, яка нібито має дальність польоту 1650 кілометрів.

Про це пише Reuters.

«Наша крилата ракета з дальністю польоту 1650 км була додана до ракетного арсеналу Ісламської Республіки Іран», – заявив голова аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції Аміралі Хаджізаде.

Розробка може викликати занепокоєння Заходу, зокрема після використання росією іранських безпілотників у війні проти України.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

У Reuters наголошують, що Хаджізаде часто повторював заяви про намір Ірану помститися США за вбивство високопоставленого іранського командира.

«Хоча Хаджизаде стверджує, що Іран не мав наміру вбивати «бідних солдатів», коли він завдав балістичної ракетної атаки на сили США в Іраку через кілька днів після того, як іранський військовий командир Касем Сулеймані був убитий під час удару безпілотника США в 2020 році в Багдаді», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у британській розвідці припускають, що росія вичерпала чергові запаси іранських ударних дронів Shahed-136 і прагнутиме їх поповнити.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що рішення про розрив дипвідносин з Іраном, який постачає росії дрони для обстрілу української території, може бути ухвалене будь-якої миті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: