Іран передасть рф ракети, проти яких ППО України безсила – Ігнат

Читать на русском
ППО України не може протидіяти балістичним ракетам ворога та зенітим ракетам, які летять по балістичній траєкторії.
Ілюстративне фотоdefence-ua.com

Залишається загроза отримання країною-агресором іранських балістичних ракет, проти яких українська ППО безсила в нинішньому вигляді.

Про це речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат повідомляє в ефірі національного телемарафону.

Він нагадав, що ППО України не може протидіяти балістичним ракетам ворога та зенітим ракетам, які летять по балістичній траєкторії. Ігнат наголосив на важливості надання нашій країіні систем Patriot PAC-3 та SAMP-T.

«Основна із загроз, яка висить у повітрі і ще може бути реалізована, це, зрозуміло, іранські ракети. Росія не полишила своїх намірів отримувати від Ірану і безпілотники-камікадзе і, певним чином, ракети, про які було оголошено раніше - Fateh та Zolfaghar», - йдеться у повідомленні Ігната.

Скільки високоточних ракет залишилося у росіян: у ГУР назвали цифруНа озброєнні російської армії залишилося близько 550 високоточних ракет, що становить трохи більше 20 відсотків довоєнних запасів.

Як зазначає представник ПС ЗСУ, це балістика, проти балістики ми не маємо сьогодні засобів. Українська сторона розуміє, що балістика у росії є і у вигляді тих самих ракет «Кинжал». Це - фактично комплекс, але повітряного базування, який б’є по балістичній траєкторії. Так само ракети Х-22 і ракети С-300 С-400 - зенітні ракети, які б’ють по балістичній траєкторії.

«Це - виклики та загрози, які сьогодні стоять. Можна знищувати їх і на позиціях, але і наші партнери розуміють, що проти балістичних загроз потрібні засоби. Такі як Patriot PAC-3 та SAMP-T. Ми бачимо зрушення: Італія, Франція теж заявили про готовність передавати і ці системи Україні, про що зараз активно йдуть обговорення після того ж «Рамштайну». Тому загроза є, вона нікуди не зникла і мусимо на неї реагувати», - додав він.

Нагадаємо, що українська ППО під час останньої атаки ворога показала один із найкращих результатів. ЗСУ не вдалося збити лише балістичні ракети, адже зараз на озброєнні України немає засобів протидіяти їм.

Раніше у ЗСУ розповіли, навіщо росія використовує ракети Х-55 з імітатором ядерної бойової частини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: