Речник Держдепу США Нед Прайс йде у відставку – Блінкен

Читать на русском
Відомо, що на посаді речника Держдепу Прайса тимчасово замінить його нинішній заступник Ведант Пател.
U.S. Department of State/Flickr

Речник Державного департаменту США Нед Прайс піде у відставку вже цього місяця, повідомили у вівторок, 7 березня, офіційні особи.

Про це повідоляють NBCNews, цитуючи Прайса, а також Politico, з посиланням на заяву Державного секретаря США Ентоні Блінкена.

«Для людей в Америці і в усьому світі Нед Прайс часто був обличчям і голосом зовнішньої політики США. Він працював з надзвичайним професіоналізмом і чесністю. Від імені Державного департаменту я дякую Неду за його чудову службу», - йдеться у повідомленні Блінкена.

Ердоган зустрівся з держсекретарем США: обговорювали УкраїнуДержсекретар США провів переговори із президентом Туреччини. Тема допомоги Україні була однією із ключових під час зустрічі.

Як зазначається, Прайс, який обіймав посаду речника Державного департаменту з січня 2021 року, перейде на нову посаду і працюватиме безпосередньо із Блінкеном у Держдепі.

«Я починав як державний службовець, як аналітик в ЦРУ, і я опинився на цій роботі через низку доленосних випадковостей. Мені подобалося займатися цією роботою протягом останніх кількох років. І одна з речей, яку я люблю в ній найбільше – це зв'язок з політикою», – сказав Прайс.

Водночас, у своїй заяві Блінкен особливо подякував Прайсу за те, що той повернув щоденні пресбрифінги відомства, які були нерегулярними за часів адміністрації Трампа, і похвалив Прайса за те, що він «дав журналістам можливість регулярно ставити жорсткі запитання про нашу політику».

Відомо, що на посаді речника Держдепу Прайса тимчасово замінить його нинішній заступник Ведант Пател.

Нагадаємо, що Збройні сили України отримають від США новий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів. Відповідне розпорядження з'явилося на сайті американського Держдепу.

Напередодні голова МЗС України Дмитро Кулеба обговорив із Блінкеном зустріч G20 і спецтрибунал для рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: