США виділили Україні новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів

Читать на русском
Нова допомога включає снаряди для РСЗВ HIMARS, гаубиць та БМП Bradley, а також техніку для наведення понтонних переправ.
Фото: Associated Press

Збройні сили України отримають від США новий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Відповідне розпорядження з'явилося на сайті американського Держдепу у п'ятницю, 3 березня.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Новий пакет допомоги включає додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS та артилерійських гаубиць, бронекомплекти для БМП Bradley, техніку для наведення понтонних переправ, а також кошти на навчання та підтримку української армії.

У Держдепі зазначили, що це 33-й пакет військової допомоги для України із серпня 2021 року.

«Росія здатна закінчити цю війну. Але поки вона цього не зробить, ми стоятимемо єдиним фронтом з Україною та зміцнюватимемо її збройні сили, щоб Україна могла зайняти максимально сильну позицію за столом переговорів», – йдеться у заяві американської влади.

Напередодні президент США Джо Байден продовжив дію режиму надзвичайного стану, оголошеного через вторгнення російської федерації в Україну.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати можуть запровадити санкції проти Китаю, якщо він надасть росії озброєння для війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: